Individueel

Wat is jouw thema?

Ik vroeg haar een rondje langs de pony’s te lopen. Ze ging bij alle pony’s zitten, dit ging fout bij de witte pony. Deze duwde haar om en probeerde over haar heen te lopen. Ik moest ingrijpen en vroeg haar, kun jij jezelf goed beschermen? Dit was direct haar thema. 

De witte pony maakte direct misbruik van haar kwetsbaarheid door haar omver te lopen en de hiërarchie duidelijk te maken.

Hoe het werkt

Al eerder heb ik benoemd dat paarden van nature sensitief reageren op mensen. Dit komt omdat paarden vluchtdieren zijn. Ze leven in het hier en nu en zijn altijd bezig met wat er om hen heen gebeurt. Vluchtdieren functioneren het best in een kudde. Deze kudde zorgt voor veiligheid, eten en sociale contacten.

In een kudde bestaat een duidelijke hiërarchie, de samenwerking moet optimaal zijn om te overleven en er wordt veel verwacht van een leider. Daarom blijven paarden elkaar steeds uitproberen en zoeken ze naar grenzen. Waar je dus goed aan kan werken is je grenzen aangeven en leiderschap.

Paarden zijn zeer gevoelig. Ze hebben al snel in de gaten wat je moeilijk vindt, dit zullen ze direct spiegelen. Hierdoor kan de therapie confronterend zijn.

Scroll naar boven