Onze methodieken

U zoekt meer informatie? Hieronder uitleg over de methodieken die wij gebruiken tijdens de sessies.

Tijdens familie opstellingen ga je kijken naar de patronen binnen je gezinssysteem. Veel problemen die mensen ervaren ontstaan tijdens je opvoeding. Bij familie opstellingen kijk je waar deze problemen vandaan komen. Dit zorgt voor meer zelfkennis en inzicht.

Mindfulness is jezelf trainen, meer rust in je hoofd te hebben. Stoppen met piekeren, anders omgaan met stress. Gedachten en emoties niet de overhand laten nemen. 

Is een methode die verdiepend werkt naast mindfulness. Voice Dialogue zorgt voor bewustzijn en vergroot je zelfkennis omdat je op onderzoek gaat naar wat er om gaat in je hoofd. Als je je beter bewust bent van de verschillende stemmen in je hoofd, kun je de dialoog aan gaan en meer controle over deze stemmen krijgen.

De kernkwadranten is een manier om inzicht te krijgen in je sterke en zwakke punten. Je kijkt naar je kwaliteit, de valkuil, allergie en uitdagingen. Dit staat allemaal met elkaar in verbinding. Maar maakt veel duidelijk waarom je soms op een bepaalde manier reageer.

Op een creatieve manier bezig zijn met wat er in je omgaat. Wanneer je tekent lukt het soms om dingen die moeilijk te verwoorden zijn wel uit te drukken.

Rots en water is een weerbaarheidstraining voor kinderen, waarbij ze het zelfvertrouwen vergroten en sociale vaardigheden trainen om met pest gedrag om te gaan. Kinderen leren in verschillende situaties te kiezen om ergens mee om te gaan als rots of als water. De paarden hebben hier een grote rol bij. Waardoor kinderen ook na het volgen van en gewone rots en water training bij ons terecht komen voor een verdieping.

Scroll naar boven